Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Я син народу, що вгору йде…»

 До 165-річчя від дня народження Івана Франка

Книжкова виставка «Я син народу, що в гору йде…» Літераторка Леонтина Красношапка

12 вересня 2021 року в Центральній міській бібліотеці ім. В. Г. Бєлінського зібралися члени Міжнародного жіночого клубу духовного спілкування «Лада», щоб вшанувати пам'ять славетного українського письменника Івана Франка.

Відома харківська літераторка та перекладачка Леонтина Красношапка розповіла слухачкам про складний життєвий шлях письменника, про його величезний творчий здобуток, про великий вплив творів Івана Франка на світову культуру і на літературу зокрема. 

Всі ми звикли бачити в ньому, в першу чергу, українського .письменника, поета, публіциста, перекладача, вченого, громадського і політичного діяча, але попри це все, він був також людиною людяною, цікавою та неординарною. Жінки клубу «Лада» з цікавістю відкривали для себе твори письменника, які не входили до шкільної програми.

Одна з вершин творчості Івана Франка – поема «Мойсей». Це глибокий філософський твір про майбутнє українського народу, про взаємини вождя і народ в процесі наполегливого шукання «обітованої землі», про майбутні сили мас, здатних висунути зі свого середовища, в процесі революційного руху, проводирів, що приведуть до перемоги.

Опера «Мойсей» Мирослава Скорика «Лис Микита» радує малечу і сьогодні

Неабияка сила літературного твору яскраво проявляється в опері Мирослава Скорика «Мойсей» у 2 діях, прем’єра якої відбулася 23 червня 2001 року у Львівському національному академічному театрі опери і балету ім. Соломії Крушельницької.

Низка чудових пісень, що створена на вірші Івана Франка вражає досі, а відому  пісню «Ой, ти дівчина з горіха зерня…» багато людей вважають народною. А казки Івана Франка – це чудовий дарунок малечі. Казки із збірки «Коли ще звірі говорили» і «Лис Микита», і «Фарбований лис» радують наших дітлахів і сьогодні.

Жінки Міжнародного жіночого клубу духовного спілкування «Лада» зійшлися на думці, що твори Івана Франка і сьогодні навчають, бентежать, надають відповіді на важливі філософськи питання людства… І, звичайно, твори славетного письменника можуть стати улюбленими для усіх членів родина – і для дорослих, і для малечі… 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024