Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Конкурс «Людина. Доля. Епоха» успішно завершено.

Директор ЦМБ Світлана Передерій Відкривають торжество солісти Харківської філармонії Інна Кириленко - скрипка і Станіслав Калінін – фортепіано

В Центральній міській бібліотеці ім. В.Г.Бєлінського  13 червня 2014 року відбулося урочисте підведення підсумків щорічного літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха». Коли в 2011 році , святкуючи 200-річчя В.Г.Бєлінського, колектив бібліотеки та група харківських літераторів вирішили провести перший літературний конкурс духовно-філософської, громадянської поезії та прози, важко було передбачити, що конкурс стане таким популярним не тільки серед письменників - харків’ян, але й вийде далеко за межі міста й України.
Відрадно, що все більше молодих літераторів беруть участь у конкурсі. У цьому році в номінації «Молоді голоси» журі відмітило оригінальність стилю, свіжість сюжетних ходів молодих прозаїків Наталії Цигічко, Марії Варлигіної, Поліни Корогодської, ліричність і проникливість філософської поезії Гасі Лапшун.
 

Виступає Ірочка Солонінкіна, учениця музичної школи № 9 Галина (Гасячи) Лапшун - лауреат 1 премії в номінації «Молоді голоси. Поезія »та Іван Корж - член Спілки письменників України

Наші відомі автори порадували різножанровими творами: від фантастичного роману до есе, від епіграм до поем. Спеціальними дипломами та призами були нагороджені літератори, які неодноразово брали участь у нашому конкурсі і радували відвідувачів бібліотеки своїми талановитими виступами: Ірина Коніхіна, Юрій Ільїчев, Юрій Слєпушенко. Прекрасним музичним оформленням свята стали виступи музикантів – солістів філармонії Інни Кириленко та Станіслава Калініна, молодої талановитої піаністки Ірочки Солонінкіної. Пролунали твори Бартока, Гріга, Бетховена.
 

Поліна Корогодська - лауреат 3 премії в номінації «Молоді голоси. Проза» Варлигін Марія – лауреат 2 премії в номінації «Молоді голоси. Проза»

З 2014 року конкурс «Людина. Доля. Епоха» набув статусу міського. Завдяки міському департаменту культури учасники конкурсу та переможці мали змогу отримати пам’ятні знаки та дипломи і , що найважливіше, можливість публікації своїх творів в альманасі.
Конкурс сприяв активізації творчого життя міста, виявив творчо обдарованих харків’ян , допоміг спілкуванню молоді з представниками творчої еліти Харкова. Конкурс цілком виправдав свій девіз (слова В.Г.Бєлінського) : «Мысли наши о долге, справедливости и правде».
 

Цигічко Наталя - лауреат 1 премії в номінації «Молоді голоси. Проза» Коніхіна Ірина - спецприз журі за любов до літератури і відданість бібліотеці

Ми щиро вітаємо всіх учасників конкурсу і запрошуємо всіх узяти участь у наступному ювілейному 5 міському літературному конкурсі духовно-філософської, громадянської поезії та прози «Людина.Доля.Епоха».

 


Переможці 4 загальноміського літературного конкурсу

«Людина. Доля. Епоха »


Номінація «Поезія»
1 місце
Піщанська Ольга
Іванов Ігор

2 місце
Волков Олексій
Борова Людмила

3 місце
Казанцев Іван
Звягіна Ольга

Номінація «Проза»
1 місце

Гарбузов Юлій

2 місце
Скоробогатий Ігор

3 місце
Гуревич Михайло

Номінація «Молоді голоси»
1 місце
Лапшун Галина (Гасячи) – поезія
Цигічко Наталя – проза

2 місце
Варлигін Марія – проза

3 місце
 Корогодська Поліна – проза


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024