Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Цікаво та корисно про природу»

«Интересно и полезно о природе» Школьники с интересом слушают о природе и бережном отношении к ней. «Интересно и полезно о природе» Школьники с интересом слушают о природе и бережном отношении к ней.

5 та 6 червня 2014 р. ЦДБ ім. Петра Панча відвідали діти зі шкільного літнього табору ліцею № 149. Основною темою розмови з дітьми стала природа і ставлення до неї, адже на дворі літо - час пікніків, вилазок і походів.
Природа - це природне середовище проживання людини. І природно, що йому необхідно піклуватися про неї. У давні часи люди більш трепетно і дбайливо ставилися до навколишнього середовища. Сьогодні активно здійснюється використання природних ресурсів, атмосфера нещадно забруднюється, ставлячи під сумнів існування людини як виду. Що ж з нами відбувається і як людство дійшло до такого ставлення до природи? Це дуже складне питання, на яке немає поки однозначної відповіді. Більшість людей сходяться на тому, що причини цього явища лежать в самій свідомості людини, в його споживчому світогляді, яке викладено в короткій, але ємною фразою: «Бери від життя все».

«Интересно и полезно о природе» «Рыбалка» - соревнование между командой девочек и мальчиков. «Интересно и полезно о природе» команды с азартом болеют за своих игроков

У підсумку виходить, що людина стала на шлях відвертого грабежу природних ресурсів, і поступово втрачає свій людський вигляд. Якщо так піде і далі, то людство в недалекому майбутньому чекає неминуча фізична деградація, і як причина її - деградація духовно-моральна. Це призведе до безславного кінця всієї людської цивілізації. Щоб цього не сталося, необхідно кожному з людей зрозуміти своє місце в житті і усвідомити, що тільки в єдності з природою можна зберегти себе і весь рід людський від духовної деградації і неминучої загибелі.
Так само поговорили з дітьми про рослини і гриби, тварин і птахів, яких можна зустріти в наших лісах. Пограли в гру «Рибалка», діти розділилися на команди хлопчиків і дівчаток, одному учаснику від кожної команди дали імпровізовану вудку і хто більше зловив «рибок», той і переможець.
Діти весело і з користю провели час у бібліотеці, дізналися багато цікавого про природу і пообіцяли дбайливо ставитися до неї.
У ЦДБ ім.П.Панча є дуже багато книг про природу, наприклад Енциклопедія живої природи, К.Долейш «Сліди звірів і птахів», Е.Шим «Лісові казки», Г.Скребіцкій «Невідомі стежки», В.Чапліна «Мої вихованці » і багато інших.
 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024