Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Валерій Берлін

Валерій Берлін Валерій Берлін Вже двадцять сім років працює в Центральній міській бібліотеці ім. В. Г. Бєлінського літературно-музична вітальня «Слобожанщина», яку створила і була п'ятнадцять років її керівником дивовижна жінка – Аліса Михайлівна Крупчатнікова. 

Літературно-музична вітальня «Слобожанщина» відразу стала улюбленим культурним майданчиком і для творчої еліти нашого міста, і для усіх харків’ян. Скільки ж за ці роки відомих, талановитих харків’ян були гостями нашої вітальні –це і талановитий акордеоніст Станіслав Калиновський, і харківська актриса Валентина Каракоз, і поет Валерій Махов… і відомий культуролог, журналіст, історик, краєзнавець Валерій Берлін…
Валерій Давидович Берлін був справжнім другом Центральної міської бібліотеки ім. В. Г. Бєлінського і завжди бажаним гостем літературно-музичної вітальні «Слобожанщина». Зустрічі з ним були справжнім святом для шанувальників літератури, історії, музики, театру…

Валерій Берлін Валерій Берлін

Валерій Давидович вивчав маловідомі факти з історії культурного життя Слобожанщини, досліджував зв’язки з Харківщиною відомих діячів культури: І. Рєпіна, С. Рахманінова, Ф. Шаляпіна, І. Дунаєвського, К. Шульженко, З. Серебрякової… Він автор сімох книжок та багатьох наукових, науково-популярних публікацій. І ми пишаємося тим, що презентації  усіх книжок Валерія Давидовича з великим успіхом проходили в нашій бібліотеці. 
В 2004 році автором була презентована книжка «Мне б только растревожить старину», в 2010 році – «О прежних днях задумавшись слегка», в 2014 році – «Не весь Харьков»
В 2018 році була надрукована остання книжка Валерія Берліна «З. Е. Серебрякова. На пути в Париж». Автор присвятив цю книгу «нескучному» життєвому і творчому періоду чудової художниці, харків’янки Зінаїді Серебряковій напередодні її від’їзду до Франції. Ця книжка – підсумок зустрічей автора з земляками художниці, а також подорожі по знайомим та дорогим для майстрині місцях. 

Валерій Берлін Валерій Берлін

Презентація цієї книжки планувалася навесні і, як завжди, в Центральній міській бібліотеці ім. В. Г. Бєлінського. Але епідемія внесла свої корективи і в цю подію…
Літературно-музична вітальня «Слобожанщина» готує вечір пам’яті Валерія Давидовича Берліна.  І як тільки матимемо змогу знов зібратися в затишній читальній залі нашої бібліотеки ми ласкаво запросимо в гості усіх друзів та шанувальників творчості нашого талановитого земляка. 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024