Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Майстер-клас з виготовлення великодніх яєць в техніці «кімекомі»

13 квітня 2019 року в бібліотеці-філії №22 відбувся майстер-клас майстра народної творчості Вікторії Вікторівни Мусатової з виготовлення великодніх яєць в техніці «кімекомі». Цього разу учнями майстра були бібліотекарі бібліотек-філій № 22 і №35. Наше завдання було непростим: оволодіти цією технікою, щоб потім навчати цього своїх читачів.

Техніка «кімекомі» (kime -дерев'яна грань; komi -заправлять) -це мистецтво створювати ляльок. Зародилася техніка в Японії. Походження цього виду ляльок пов'язують з храмом Камо в Кіото, де на початку XVIII століття монахи майстрували амулети і сувеніри для продажу. Зараз техніка «кімекомі» є захопленням багатьох. За її допомогою декорується безліч речей: шкатулки, сувенірні пасхальні яйця, новорічні кулі на ялинку та інше.

В процесі виготовлення пасхального яйця в техніці «кімекомі» співробітники бібліотек отримали можливість проявити фантазію, поекспериментувати з колірною гамою, фактурою тканини. І хоча матеріал у всіх однаковий: яйце з пінопласту, шматочки тканин, шнури, стрічки, намистинки і стрази, - в результаті вийшли унікальні роботи, які не схожі на інших.

Спільна творчість, освоєння нової техніки, гарний настрій і чудовий результат - красиві пасхальні яйця - ось підсумки майстер-класу. Тепер ми не тільки самі вміємо робити красиві речі, але і зможемо навчити цьому всіх бажаючих.

Матеріал для виготовлення яйця в техніці «кімекомі» Майстер-клас для бібліотекарів Вікторії Вікторівни Мусатовой з виготовлення великодніх яєць в техніці «кімекомі» Майстер-клас для бібліотекарів Вікторії Вікторівни Мусатовой з виготовлення великодніх яєць в техніці «кімекомі» Майстер-клас для бібліотекарів Вікторії Вікторівни Мусатовой з виготовлення великодніх яєць в техніці «кімекомі» Майстер-клас для бібліотекарів Вікторії Вікторівни Мусатовой з виготовлення великодніх яєць в техніці «кімекомі» Майстер-клас для бібліотекарів Вікторії Вікторівни Мусатовой з виготовлення великодніх яєць в техніці «кімекомі» Підсумок майстер-класу: красиві пасхальні яйця в техніці «кімекомі»


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024