Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Довідник «Індекси УДК» в АІБС Absotheque Unicode - перший крок переходу електронного каталогу корпорації на УДК»

«Довідник «Індекси УДК» в АІБС Absotheque Unicode - перший крок переходу електронного каталогу корпорації на УДК».

12 березня 2018 року провідні фахівці публічних бібліотек міста Харкова - учасники Корпоративного електронного каталогу, взяли участь в методичній годині «Довідник «Індекси УДК» в АІБС Absotheque Unicode - перший крок переходу електронного каталогу корпорації на УДК».
В процесі реалізації Плану по переходу бібліотек «Корпоративної мережі публічних бібліотек міста Харкова» з ББК на УДК відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 177 від 22 березня 2017 року, співробітники провели роботу зі створення довідника «Індекси УДК» в АІБС Absotheque Unicode. Була створена робоча група, яка провела величезну роботу з підготовки довідника. Проведено аналіз затребуваності індексів ББК, використовуваних в АІБС Absotheque Unicode і на його основі розроблені індекси УДК, які будуть використовуватися в електронному каталозі.
Зібравшись в ЦМБ імені В. Г. Бєлінського, співробітники відділів комплектування та обробки літератури, бібліографічних відділів бібліотек ЦБС міста познайомилися з методичними рішеннями і правилами каталогізації за таблицями Універсальної десяткової класифікації (УДК), правилами роботи з довідником «Індекси УДК» в АІБС Absotheque Unicode .

Пошук літератури в Електронному каталозі за різними параметрами, один з яких Індекс УДК.

У відповідність з методичними рішеннями, прийнятими Корпорацією, співробітники бібліотек при обробці нових надходжень та внесення опису в Електронний каталог зобов'язані надавати документу крім індексу ББК, індекс УДК і використовувати для цього «Довідник УДК» (Вибрати потрібний індекс з довідника УДК).
Корпоративний електронний каталог в мережі Інтернет, що дає можливість всім бажаючим скористатися його послугами, бути в курсі нових надходжень до фондів публічних бібліотек міста Харкова, а також проводити пошук літератури в Електронному каталозі за різними параметрами, один з яких Індекс УДК.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024