Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Неопалима рідна купина»

Творчий вечір краєзнавця, журналістки, поета і майстрині народної вишивки Костовой Тетяни Михайлівни «Неопалима рідна купина» в бібліотеці - філії № 22 Виступ солістки хору народної пісні, лауреата сьомого міжнародного фестивалю «Екологія духовності» і міжнародного еко - фестивалю «Зелена планета» Новик Ольги Єгорівни на творчому вечорі Костової Тетяни Михайлівни «Неопалима рідна купина» в бібліотеці - філії № 22 22 січня 2016 року в Україні відзначили День Соборності. У зв'язку зі святкуванням цієї дати 23 січня в бібліотеці - філії № 22 імені Ярослава Галана в рамках засідання Клубу Цікавих Зустрічей «У колі друзів» відбувся творчий вечір краєзнавця, журналістки, поета і майстрині народної вишивки Костової Тетяни Михайлівни «Неопалима рідна купина».

«Цей поетичний, Господи, віночок - 
Неопалима рідна купина.
Густе суцвіття замилує очі,
І Україна в серці лиш одна»,
- цей рядок з вірша Т. М. Костової «Душі чарівний оберіг» є життєвим кредо автора і проходить червоною ниткою через всю її творчість. Тема України, її національних традицій близька і цікава і читачам бібліотеки.

Творчий вечір краєзнавця, журналістки, поета і майстри народної вишивки Костової Тетяни Михайлівни «Неопалима рідна купина» в бібліотеці - філії № 22 Завідуюча бібліотекою - філією № 22 Щербак Інна Ярославівна представляє роботи майстри народного мистецтва України Тетяни Михайлівни Костової src=

Цей вечір був своєрідним підсумком творчості лауреата фестивалів народної творчості, дипломанта Міжнародного фестивалю слов'янських культур «Хотмижська осінь» (Росія), члена літературної студії «Нива» Костової Тетяни Михайлівни.
Тетяна Михайлівна познайомила присутніх з традиціями народної вишивки України і Слобожанщини, розповіла про обереги і символіку вишивки, читала свої вірші. Свої розповіді вона проілюструвала відео з особистого архіву: записами інтерв'ю для 7 каналу і програми «Надвечір'я».

У гостях у бібліотеки - філії № 22 ляльки - мотанки та їх майстер - Куля Олена Ляльки - мотанки (автор - Олена Куля) в гостях у бібліотеки - філії № 22

Окрасою вечора стала виставка її робіт, присвячених Україні, улюбленим темам і образам. Художня вишивка - один з найбільш поширених видів народного мистецтва, в якому втілені кращі традиції народу, вона не може залишити нікого байдужим. «Вишивка - це мелодія душі, перекладена на тканину», - говорить Тетяна Михайлівна.
Почесними гостями заходу стали друзі Тетяни Михайлівни, які взяли участь у вечорі. Солістка хору народної пісні, лауреат сьомого міжнародного фестивалю «Екологія духовності» і міжнародного еко - фестивалю «Зелена планета» Ольга Єгорівна Новик виконала українські пісні.

Виступ члена літературної студії «Нива» Павлової Віри Олексіївни на творчому вечорі Костової Тетяни Михайлівни «Неопалима рідна купина» в бібліотеці - філії № 22 Майстер з виготовлення ляльок - мотанок Олена Куля ділиться секретами своєї майстерності з читачами бібліотеки - філії № 22

Член літературної студії «Нива» Борис Юрійович Ставицький познайомив присутніх з етнографічним есе Т. М. Костової «Благословенна будь, українська хата» в газеті «Трибуна трудящих» № 7-8 за 23 січня 2016. Майстриня з виготовлення ляльок - мотанок Олена Куля представила виставку своїх ляльок - мотанок, познайомила з традицією їх створення, читала власні вірші, присвячені вишивальщицям і Україні. На вечорі звучали пісні у виконанні члена літературної студії «Нива» Віри Павлової.
На заході була присутня редактор Харківського обласного радіо Світлана Авер'янова. 26 січня в 18-45 в ефірі обласного радіо відбулася передача «Автограф», присвячена цьому заходу. 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024